ДУХ МОДЕРНЕ ПАЛИЛУЛЕ
3.06.2011

И ове године, у оквиру Славе града Ниша „Свети цар Константин и царица Јелена“, одржана је манифестација „Палилулско вече 2011“. Више хиљада нишлија окупило се на Палилулској рампи да по традицији обележи овај дан, уз манифестацију која је годинама промовисала традиционалне вредности окупљања и дружења у  „некадашњој чаршији“.

Након интонирања државне химне у извођењу Војног оркестра Ниш – окупљеним грађанима се обратио, Његова светост, Патријарх српски, господин Иринеј. „Данас је велики дан за наш храм и за цео град, који је симбол слобода вере и слободе постојања. Нека је сретна слава нашег града у којем је рођен „Цар Константин“ и слава нашг храма, рекао је његова светост господин Иринеј. У жељи да се овако чешће окупљамо, да поштујемо наше великане, да се угледамо на њихов живот и да их следимо својим животом, Патријарх српски је пожелео грађанима, да живимо у срећи и љубави“. „Палилулско вече“ је отворио проф.др Игор Новаковић, председник градске општине Палилула. Он је у свом обраћању грађанима истакао да руководство општине Палилула вредно ради да живот грађана на Палилули учини садржајнијим и квалитетнијим. Бројни су пројекти, бројне добијене донације које помажу да повећамо запоследност и мењамо  изглед Палилуле - истакао је председник Новаковић.

На великој позорници, постављеној на раскрсници код Палилулске пијаце, кроз песму и игру до касно иза поноћи наступали су: Црквено-играчки ансамбал „Бранко“ (Ниш), хор учитељска „ЛИРА“ – Ниш,  културно – уметничко друштво  „СВОГЕ“ из братске Бугарске општине Своге, музички квартет „ФОРТЕ“ – Ниш, културно уметничко друштво  „Света Ивановић“ у Хуму и нишка поп–рок група „ПРОЦЕС“.

Свим учесницима програма, чланови Већа и руководства скупштине општине, уручили су захвалнице. Од пратећих манифестација и ове године издвајамо наступ Живојина Исаковића-Чокалије, који је са својим пријатељима забављао палилулце и бројне госте у Епископској улици. По традицији, на штанду Градске општине Палилула, промовисан је трећи број Палилулских новина и брошура „Моја Палилула“.